ISDN Stopt!

Wij helpen je bij het overstappen

Neem contact op

Wanneer moet ik overstappen?

ISDN stopt per 1 april 2020 en wordt na 1 september 2019 niet meer actief ondersteund, de reden hiervoor is dat het ISDN-netwerk steeds minder wordt gebruikt. Steeds meer bedrijven stappen over op Voip, waardoor onderhoud van de ISDN-lijnen te duur wordt.

Let op: per 1 april wordt het klein ISDN-netwerk ook daadwerkelijk uitgezet en kun je geen gebruik meer maken van huidige diensten die via dat netwerk lopen.

Niet zeker of je ISDN hebt? Kijk dan je facturen na, meestal staat daar op gespecificeerd van welke lijnen je gebruik maakt. Twijfel je? Wij zoeken het voor je uit!

Hosted Voip
basis

vanaf €6,- per werkplek per maand
 • Klaar voor de toekomst

 • Cloud centrale met meer mogelijkheden dan je kan tellen

 • Vast bedrag per werkplek, dus lagere én voorspelbare kosten

 • Mogelijkheid tot bruikleen of aanschaffen van toestellen

 • Nieuwe VoIP telefoons

 • Bijkomende belkosten

Meer weten?
Zelf samenstellen

Hosted Voip
onbeperkt

vanaf €12,50 per werkplek per maand
 • Klaar voor de toekomst

 • Cloud centrale met meer mogelijkheden dan je kan tellen

 • Vast bedrag per werkplek, dus lagere én voorspelbare kosten

 • Geen bijkomende belkosten binnen Nederland

 • Mogelijkheid tot bruikleen of aanschaffen van toestellen

 • Nieuwe VoIP telefoons

Meer weten?
Zelf samenstellen
Per gebruiker, per maand binnen Nederland exclusief BTW en eenmalige configuratiekosten.

Hoe gaan we dat doen?

Samen voorbereiden

Wij inventariseren samen je telefonie en andere apparaten en systemen die ISDN afhankelijk zijn.

Overstappen

Je communicatie verbeteren met nieuwe mogelijkheden. Nummerbehoud, opzeggingen e.d. regelen we samen zodat je niks vergeet.

Klaar voor gebruik

Even een paar dagen wennen aan nieuwe telefoons. Daar helpen wij je bij.

Alles over ISDN

ISDN stopt per 1 april 2020 en wordt na 1 september 2019 niet meer actief ondersteund.

Niet zeker of je ISDN heb? Kijk dan je facturen na, meestal staat daar op gespecificeerd van welke lijnen je gebruik maakt. Twijfel je? Neem dan contact op met je provider.

Overweeg je glasvezel hou dan rekening met ongeveer 12 weken levertijd. Anders is 4 weken relatief veilig. Ons advies is om begin juli overgestapt te zijn i.v.m. de verwachte drukte in juli en augustus; de laatste twee maanden voor het definitieve einde van ISDN.

De reden dat ISDN stopt is dat het ISDN-netwerk steeds minder wordt gebruikt. Steeds meer bedrijven stappen over op VoIP (Voice over IP), waardoor onderhoud van de ISDN-lijnen te duur wordt.

Hosted Voip is een combinatie van bellen via internet én een telefooncentrale in de cloud. Dit biedt je extra telefoniefunctionaliteiten die bij ISDN vaak niet mogelijk zijn, of waarvoor je extra moet betalen. Denk aan wachtrijen, keuzemenu’s, integratie van vast en mobiel en nog veel meer. Een ander groot voordeel is dat je geen telefooncentrale hoeft aan te schaffen (en te onderhouden). Snel internet is noodzakelijk.

Een telefooncentrale in de cloud betekent dat je telefooncentrale via het internet toegankelijk is. Open je internet, browse naar de pagina van je telefooncentrale, voer een naam en wachtwoord in, en krijg toegang.

Een ISDN-converter is een kastje dat het signaal van de ISDN lijn omzet naar een digitaal signaal. Dit zorgt ervoor dat je al je huidige hardware kan blijven gebruiken, zonder ISDN.

Voor je alarminstallatie moet een alternatieve oplossing komen. Het kan omgezet worden van analoog naar digitaal, maar dit kan betekenen dat de verzekeringsdekking vervalt. Laat je hierover goed adviseren. De meest gebruikte oplossingen zijn:

 1. Neem een analoge lijn voor je alarm. Een doodgewone telefoonverbinding (PSTN) is de gemakkelijkste oplossing.
 2. Heb je een recente alarminstallatie? Dan is het vaak mogelijk om een alarm via internet naar de meldkamer te sturen, compleet met mobiele back-up via een ingebouwde SIM-kaart (wanneer de internetverbinding wegvalt).
 3. Is je alarminstallatie al wat ouder, dan kan een speciaal kastje voor het doormelden via internet een oplossing zijn.

Ook hier zijn meerdere oplossingen beschikbaar. Een analoge (PSTN) telefoonlijn kan prima de PIN-verbinding in stand houden. Modernere alternatieven zijn PIN-over-IP, via wifi of een vaste verbinding. Mobiel pinnen is ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld met een PIN-apparaat met ingebouwde SIM-kaart.

Als je ervoor kiest om je ISDN centrale te behouden dan hangt dat van je centrale af. Uit ervaring weten wij dat de resultaten wisselend zijn. De ISDN centrales zijn veelal niet gebouwd voor vast-mobiel integratie.

Indien mobiele telefonie een belangrijk onderdeel is van je onderneming dan is het advies om voor hosted VoIP te kiezen. Je gaat niet alleen op gemak en integratie vooruit, maar vooral ook op kostenbesparing.

Glasvezel is het meest ideaal. Naast de hoge snelheden van glasvezel kan je gespreksdata scheiden van je IT-netwerk. Hierdoor kunnen IT en telefonie perfect werken zonder dat zij elkaar negatief beïnvloeden. Glasvezel is relatief gezien een duurdere oplossing.

ADSL, VDSL en kabel kunnen allemaal prima werken, maar kijk vooral goed naar voldoende download- én uploadsnelheid. Je gespreksdata en IT gaan namelijk over één lijn, in tegenstelling tot ISDN. Snel internet is dus noodzakelijk.

Vind je dit moeilijk om te beoordelen? Vraag advies aan een specialist, die kan dit vrij snel beoordelen.

Je huidige ISDN-abonnement moet je zelf opzeggen. Ook al stopt ISDN, je abonnementen kúnnen gewoon – stilzwijgend – doorlopen. Behoud je je nummers, dan regelen wij het overzetten voor je, zodat je de huidige nummers en nummerblokken kunt blijven gebruiken.

Stel zelf samen

Bekijk wat er bij jouw beschikbaar is en zie direct wat je maandelijkse kosten zijn!

Postcode*
Huisnummer*
Toevoeging

Waarom Socia?

Voor elk budget bieden wij de best passende oplossing

Je eigen accountmanager voor al je ICT-vraagstukken

Certificeringen bij de bekende ICT-fabrikanten

Klantenservice op werkdagen van 08:00 tot 20:00

Meer dan 15 jaar ervaring

Vaste prijs voor elke dienst

Vakbeurzen

Je kent ons van

BNR Nieuwsradio en Radio 538

Je kent ons van

De Junkyardrace

Je kent ons van

Mud Masters

Je kent ons van

Verkopen? Marketing? Engineering? Stage lopen? Bekijk onze vacatures!

Kom werken bij Socia

Facebook, LinkedIn en YouTube

Volg ons op Social Media

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op