Een IT’er die ook actief is in de muziekindustrie. Dat is onze energieke collega Dwayne Wilson.

Sinds februari 2020 werkt hij als system engineer op onze service afdeling. Daarnaast is hij een steeds bekendere Spotify Artist als rapper. Tussen “Songs Rappen” en “Service Regelen” blijken interessante overeenkomsten te bestaan…

Creativiteit en denkwerk

Iemand die zijn eigen muziek maakt is creatief, maar vooral ook een denker. Precies datgene is wat Dwayne ook waardeert in zijn werkzaamheden. “Geen enkele dag is hetzelfde, want we ondersteunen klanten van A tot Z. Dat betekent de ene dag bezig zijn met telefoniezaken en de andere dag het beheren van IT omgevingen. Telkens creatief nadenken over hoe je iets goeds aflevert en zo is het bij muziek ook”, vertelt hij.

Gedreven

Doorzettingsvermogen, dat is iets wat je moet hebben als je jouw muziek wilt laten opvallen. Zijn grote droom is om een eigen platenlabel op te zetten om andere talenten te helpen met vinden van wegen in de muziek business. “Je moet erin slagen om de juiste mensen bij elkaar te krijgen en grappig genoeg is dat precies hetgene wat nodig is als een klant om hulp vraagt. Je hebt elkaar nodig, binnen het team van servicespecialisten”

Persoonlijk en klantvriendelijk

Waar rap je over? Wie die vraag aan Dwayne stelt krijgt het antwoord dat het vooral persoonlijke dingen zijn, die heel dicht bij hem zelf staan. Begrijp je nu waarom hij past in het team van Socia?

Een goede service is wat ons betreft altijd iets persoonlijks en afhankelijk van de energie en betrokkenheid van mensen. Daarover gesproken…

Social(e) betrokkenheid

“He, wanneer staat er weer een nieuw nummer op de planning?”, dat is zomaar een vraag die Dwayne kan krijgen. De betrokkenheid van Socia collega’s is hoog en hij hoopt binnenkort tijdens een bedrijfsfeestje een keer op het podium te staan. Die betrokkenheid is er ook als teamleden voor elkaar moeten invallen of gebruik willen maken van specifieke expertise. Dwayne’s passie is bijvoorbeeld alles wat te maken heeft met het cloudplatform Microsoft Office 365. Daar schakelen ze vaak zijn expertise voor in.

De overeenkomst tussen rappen en business

Die is enorm groot volgens Dwayne. Alles is digitaal geworden, nauwelijks CD’s meer, Spotify en Apple Music spelen een belangrijke rol in de muziekindustrie. Alles is Cloud geworden, net zoals in business. “Met de kennis van computersystemen, social media en het vinden van de juiste kanalen weet ik hoe ik mijn muziek bereikbaarder kan maken voor het grotere publiek”, sluit Dwayne af.

En…wie wil nou niet dat zijn bedrijf of organisatie extra opvalt?

Over onze rappende collega

Zijn artiestennaam is Kaye Tunez. Al op zijn 13e maakte hij muziek en noemden zijn vrienden hem Kaye. Totdat hij een keer bij een producer thuis de opmerking maakte “Die tunes klinken lekker”. Kaye Tunez was geboren.

Voor wie hem wil horen rappen, klik hier voor zijn Spotify account.

Als je hem zakelijk horen wil (niet rappend) neem dan gewoon contact op.