(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Help eerst jezelf voor je een ander helpt: IT-veiligheid als prioriteit

Stel je voor, je zit in een vliegtuig dat door turbulentie gaat. Terwijl de zuurstofmaskers naar beneden vallen, hoor je het cabinepersoneel roepen: ‘Zet eerst uw eigen masker op, voordat u anderen helpt.’  Dit principe van zelfzorg eerst is niet alleen cruciaal in noodsituaties op grote hoogte, maar ook in de wereld van IT-veiligheid. Waarom? Dat leggen we uit in deze blog.

Het belang van IT-veiligheid

We leven in een tijdperk waarin digitale dreigingen net zo alomtegenwoordig zijn als de lucht die we inademen. Van kleine bedrijven tot grote corporaties, niemand is immuun voor de gevolgen van cyberaanvallen. De vraag is niet óf je het doelwit wordt van een aanval, maar wanneer. Denk eens na: wat zijn de gevolgen als jouw IT-infrastructuur wordt getroffen? Kun je je de impact voorstellen op je bedrijfsvoering, je klanten en je reputatie? Tijdgebrek mag nooit een reden zijn om er alles aan te doen om je eigen IT-infrastructuur te beveiligen.

Maar heb je jezelf al voldoende geholpen?

Hoe vaak update jij je software en systemen? Gebruik je sterke, unieke wachtwoorden voor al je accounts? En hoe zit het met het trainen van je team om phishing en andere cyberdreigingen te herkennen? Deze stappen lijken misschien basaal, maar ze vormen de ruggengraat van je digitale veiligheid. Heb je ooit een beveiligingsaudit uitgevoerd om te zien waar je staat? Er zijn behoorlijk wat vragen te beantwoorden om het minder benauwd te krijgen van steeds slimmere cybercriminelen.

Dit is waarmee we jouw cybersecurity optimaliseren

Elke bedrijf moet tegenwoordig de basis van cybersecurity onder controle hebben. En net als met een zuurstofmasker kun je met relatief eenvoudige stappen grote sprongen maken. Daarom hebben we er behapbare componenten van gemaakt. Cybersecurity hoeft ook geen tienduizenden euro’s te kosten.

We helpen je met 7 belangrijke stappen aan een Baseline Cybersecurity. In het kort bestaat dat uit het volgende:

  1. Firewalls: bescherm je netwerk.
  2. Netwerksegementatie: beperk de eventuele schade.
  3. Endpointprotection: bescherm je devices.
  4. Microsoft 365: maak gebruik van de beveiligingsopties.
  5. Multi Factor Authentication: voorkom identiteitsfraude.
  6. Wachtwoordmanagement: gebruik sterke wachtwoorden zonder ze te onthouden.
  7. Awareness: maak iedereen bewust van hun rol, de risico’s en de gevolgen.

Klik hier als je er meer over wilt weten of neem contact op met onze zusteronderneming Socured.

Conclusie

Zoals het zuurstofmasker in een vliegtuig, begint effectieve IT-veiligheid met zorgen voor je eigen systemen. Door je eigen digitale huis op orde te hebben, kun je anderen helpen hetzelfde te doen, waardoor we allemaal een beetje veiliger worden in deze verbonden wereld.

Wat is jouw volgende stap om niet alleen je eigen IT-veiligheid te versterken, maar ook die van de mensen om je heen?

22/04/2024|Wij zijn Socia|

Share op social media