(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

“4 uren van Assen” – 21 september 2020

Op een prachtige nazomer dag op 21 september werd de “4 uren van Assen” gereden, waarbij er per team in vier uur zoveel mogelijk rondes gereden moeten worden op het beroemde TT circuit van Assen. Benzinetanks tot de nok vol en transponders doorgeven tijdens de estafettewissel!

Voor de editie 2020 bestaat team Socia ICT uit drie coureurs: Rob Boegem, Ralph Hazelaar en Menno Koningsberger. Er wordt gereden op 3 generaties BMW S1000RR motorfietsen in de Sport 1000 klasse. De rijders worden ondersteund door monteurs en een pitcrew. Voor ons als rijders is dit het hoogtepunt van het seizoen. Eindeloze stints draaien op een werkelijk schitterend circuit, volle zon aan de hemel en ondersteund worden door een geweldig behulpzaam friends & family team.

De Race

Tijdens de kwalificatie wordt bepaald wie de snelste rijder van het team is, en hoe snel het team is ten opzichte van de concurrentie. In de “Le Mans start” moeten deze snelste rijders al rennend de baan oversteken naar hun motor waarna de race van vier uur begint.

Team Socia ICT startte vanaf positie 10 in onze klasse. Ronde na ronde klommen we in de ranking, halverwege de wedstrijd reden we op de derde plek (P3). Door een uitstapje naar de grindbak liepen we vertraging op, gelukkig was er geen blijvende schade aan de motor en de coureur (een deuk in het ego daargelaten). Het duurde echter 11 minuten voordat de motor uit de grindbak was getrokken en weer terug was in de pit.

De overige 3 uur en 49 minuten is er fantastisch gereden, zo strak als een Zwitsers uurwerk. Iedereen kon langdurig op hoog tempo blijven rijden, er zijn zelfs meerdere persoonlijke records verbroken! Mede dankzij 2 zwarte vlaggen (teveel geluid) zijn we uiteindelijk op de twaalfde plek (p12) in onze klasse geëindigd. Belangrijkste van de dag, naast deze prestatie, is natuurlijk de fun en het teamwork en dat was zeer dik in orde!

Ook racen?

Heb je vragen, wil je ook mee doen of langskomen als we van start gaan? Laat het ons weten!

 

Speciale dank aan:

Brenda Hageman-Feenstra
Inge Koningsberger-Dijkema
Kevin Hazelaar
Leon Bakker ( RR Motorsports)
Merlijn van Velden
Nelson Rolfes (RR Motorsports)
Sebastiaan Hageman
Tineke Hazelaar-Jansen

25/09/2020|Wij zijn Socia|

Share op social media