(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

7 redenen om jouw servicedesk extra handen te geven

Steeds meer klanten vragen ons of we hen kunnen helpen met het ondersteunen van hun eigen ICT servicedesk. Inmiddels hebben we daar serieus Servicedesk Teamwork van gemaakt. Maar wat zijn de redenen waarom je extra handen op de servicedesk nodig kunt hebben? We vonden er zeven:

Reden 1: Een frisse blik

Binnen een bestaand servicedesk team kan er zich een moment voordoen dat er behoefte is aan nieuw elan. Een frisse blik van buiten kan helpen om het bestaande team nog meer te versterken. Dat wordt onder andere gerealiseerd doordat onze Sodeta collega’s ervaringen delen die ze in de praktijk bij andere bedrijven hebben opgedaan. Wie weet krijg je er extra energie van.

Reden 2: Continuïteit bij ziekte, verlof of uitval

Dat collega’s uit kunnen vallen hoeven we tegenwoordig niemand meer uit te leggen. Maar er kan ook een onverwacht bericht zijn dat een bestaande servicedeskmedewerker afscheid neemt of langdurig op vakantie wil.

Reden 3: Een (te) forse groei

Er zijn bedrijven die razendsnel van een startup naar scale-up groeien. Alleen komt er ook een moment dat je niet zeker weet of je vast personeel moet aannemen. Blijft de groei zo dat je ook extra Fte’s langdurig kunt betalen? Daarom is het hebben van een flexibele schil op de servicedesk in veel gevallen een prima alternatief. Het geeft rust om een forse groei goed te managen.

Reden 4: Je kunt de juiste persoon niet vinden

Het vinden van goed gekwalificeerd personeel is een herkenbare uitdaging voor veel ondernemers. Zeker geldt dit als het om ICT gaat. Doordat we jarenlang als ICT dienstverlener actief zijn weten we in veel gevallen de juiste persoon sneller voor jou te vinden.

Reden 5: Er is (tijdelijk) behoefte aan een specifieke expertise

Stel dat een servicedesk voor 95% zich bezighoudt met Microsoft gerelateerde tickets en dat 5% van de servicetickets bestaan uit iets wat niet tot de kernexpertise van de servicedesk behoort. Dan kan het interessant zijn om juist voor specifieke expertise iemand tijdelijk in te huren.

Reden 6: Hulp nodig bij een groot project

Wellicht het bekendste voorbeeld is het grootschalige project wat servicedesks recent hebben ervaren om het hybride werken voor eindgebruikers te faciliteren. Plotseling waren er veel extra vragen die kwamen vanaf thuiswerkplekken. Een groot project kondigt zich soms niet op tijd aan.

Reden 7: Business gaat voor beheer

Dit is de situatie waarbij eigen servicedesk medewerkers zoveel kennis hebben opgedaan, zodat zij doorgroeien in de organisatie. Bijvoorbeeld om te werken aan businessprojecten met een grote ICT component. Nog steeds willen eindgebruikers snel en adequaat geholpen worden als de laptop niet werkt, de verbinding uitvalt, een applicatie niet werkt, of Outlook problemen geeft.

Tot slot

Gebruikmaken van Socia IT’ers betekent dat je assistentie op jouw servicedesk krijgt waar proactief wordt meegedacht en werkzaamheden gedaan worden die jouw team versterken. Was dit nu reden 8?

Extra handen nodig?

Onze collega Bastiaan de Kloet kan je daar alles over vertellen. Je kunt hem bereiken via e-mail: B.dekloet@sodeta.nl of op telefoonnummer: 020 – 708 55 54

21/02/2022|Wij zijn Socia|

Share op social media