(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

De onzichtbare beschermengel van je bedrijfsgegevens: de Firewall

De digitale wereld kent helaas steeds meer cyberdreigingen. Daarom is het belangrijk om de poorten van je bedrijfsnetwerk continu te (laten) bewaken en te beveiligen tegen ongewenste indringers. Dit is waar de firewall als digitaal schild fungeert. Het hoe en waarom, maar ook het beheer van firewalls worden in deze blog uitgelegd.

Waarom is een firewall noodzakelijk?

Een firewall vormt de eerste verdedigingslinie tegen digitale gevaren, zoals malware, hackers en andere ongeautoriseerde toegang. Het is als een digitale bewaker die de toegangspoorten van je bedrijfsnetwerk bewaakt en alleen legitiem verkeer doorlaat. Hoe meer medewerkers er zijn, hoe meer poorten beschermd moeten worden. Daarmee kan er een moment komen dat je externe hulp nodig hebt, bijvoorbeeld om het beheer over te nemen, maar ook als er gewoon extra advies nodig is.

Keuze van hardware en softwarelicenties

Bij het implementeren van een firewall is het daarom essentieel om de juiste hardware te kiezen op basis van de personeelsbezetting en de snelheid van je datalijnen. De hardware moet schaalbaar zijn om met het bedrijf mee te groeien. Daarnaast is de keuze van softwarelicenties van groot belang. Verschillende niveaus van beveiliging kunnen natuurlijk worden afgestemd op de specifieke behoeften die je hebt.

Wat valt er onder beheer?

We kunnen alle werkzaamheden en monitoring rondom firewalls ook in beheer nemen. Dit beheer van firewalls omvat efficiënt kostenbeheer van firewalls, initiële installatie, noodzakelijke wijzigingen aanbrengen en onderhoud. We vinden het belangrijk om een holistische benadering te hebben om ervoor te zorgen dat firewalls effectief blijven werken en je bedrijfsgegevens op welk moment beschermen.

Waarom is het onderhoud van een firewall belangrijk?

Onderhoud van firewalls is als het regelmatig controleren en onderhouden van een voertuig; het zorgt ervoor dat alles soepel en veilig blijft draaien. Gebrek aan onderhoud kan leiden tot verouderde beveiligingsprotocollen en blootstelling aan nieuwe bedreigingen, wat de veiligheid van je bedrijf in gevaar kan brengen. Bovendien worden cybercriminelen elke dag slimmer, dus kan uitbesteden een optie zijn:

De voordelen van uitbesteden

Uitbesteding van firewallbeheer biedt tal van voordelen, zoals tijdsbesparing, de verantwoording door security experts en continuïteit van beveiliging. Externe experts kunnen de nieuwste bedreigingen monitoren en proactief reageren, waardoor je bedrijf beschermd blijft tegen de meest actuele digitale gevaren.

Onze voorkeur voor Watchguard en Fortinet

Onze voorkeur voor deze oplossingen is gebaseerd op bewezen prestaties en betrouwbaarheid. Watchguard staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde beveiligingsfuncties. Fortinet blinkt uit in schaalbaarheid en biedt geïntegreerde beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit.

We zien een firewall als strategisch wapen om je bedrijf te beschermen. Voor een vast bedrag per maand bieden we daarom Managed Firewall als dienst aan. Klik hier voor meer informatie of neem contact op met een van de beschermengelen van Socured.😊

10/01/2024|Wij zijn Socia|

Share op social media