(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

“Elke dag inspelen op actuele ICT uitdagingen”

De titel is een veelzeggende uitspraak van Edwin Rikken. Met een schat aan ICT ervaring begon hij in 2019 bij Socia. Het plan van Socia was destijds om een detacheringstak op te gaan zetten; dat is inmiddels gelukt. Edwin was de eerste Socia medewerker die bij klanten werd uitgezonden en inmiddels werkt hij voor SoDeta, een team van IT’ers die voor verschillende projecten en tijdelijke ICT functies wordt ingezet. Dit is zijn verhaal:

Waar haal je jouw plezier uit?

Het is vooral de afwisseling die Edwin enorm waardeert. “In het verleden heb ik diverse functies gehad, onder andere als applicatiebeheerder en teamleider ICT. Daarnaast heb ik in de 2e lijns ondersteuning voor KPN gewerkt. Al die ervaring kan ik nu in de praktijk gebruiken zonder me bezig te houden met interne aangelegenheden die je als manager vaak ervaart. Gewoon elke dag mensen helpen is wat ik doe. Het plezierige is dat ieder bedrijf een eigen werkwijze heeft op het gebied van IT en dat je daardoor dagelijks veel leert. Zo ben ik gedetacheerd geweest bij een vakantiepark, een groot autodealermerk, een bekend brillenmerk, maar heb ik ook ICT ervaringen in de zorgsector opgedaan. De dynamiek in menselijke omgang is echt fantastisch”, vertelt Edwin.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Ook de werkzaamheden van Edwin blijken divers te zijn, maar er valt ook iets generieks waar te nemen: “Alles wat ik doe heeft altijd met de ondersteuning van mensen te maken. Daarom is een belangrijke factor dat je beschikt over sociale vaardigheden. Zo heeft een zorgmedewerker focus op zorgverlening en niet op ICT. Toch kunnen ze niet meer zonder. Training geven en geduld hebben zijn dan ook een belangrijke onderdelen van mijn werkzaamheden. Bij het grote autodealermerk ging het onder andere om het helpen van monteurs met software om de elektronica van auto’s uit te lezen. Daarnaast verstrek en installeer ik hardware, zoals laptops, smartphones, maar ook monitoren voor op het bureau. Namens SoDeta hou ik me ook bezig met applicaties, het geven van individuele rechten en rollen en het zorgen voor veilige werkomgevingen.

Wat is actueel in de IT?

Dat was de laatste vraag die we Edwin stelden. “Verandering is mijn eerste reactie. Hoe mensen onderling samenwerken is in korte tijd veranderd. Dus waren er veel vragen over hoe het hybride werken nog beter gefaciliteerd kan worden. Daarnaast zie je in veel organisaties geen enkele ordner meer op het bureau, maar is alles digitaal geworden onder andere vanwege privacy. Wat je veilig digitaal opbergt kan immers niet wegwaaien of per ongeluk meegenomen worden zoals papier. Overal is de afhankelijkheid van IT enorm toegenomen en worden samenwerkende organisaties steeds meer aan elkaar verbonden”, sluit Edwin af.

Ook bij SoDeta aan de slag?

ICT’ers die op zoek zijn naar een leuke baan met afwisseling adviseren we eens te kijken op deze pagina. Er is wel een voorwaarde volgens Edwin om in het SoDeta team te komen: “Je kunt wel een goede IT’er zijn, maar zonder sociale vaardigheden red je het niet.”

07/03/2022|Wij zijn Socia|

Share op social media