(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Hoe zorg je dat Copilot goed landt binnen jouw organisatie?

De adoptie van Microsoft 365 Copilot binnen bedrijven vereist zorgvuldige planning en strategische implementatie. In onze eerdere blog, Microsoft 365 Copilot – “Snel en efficiënt maar voorbereiding is alles!”, kwamen alvast de voordelen en risico’s van een gebrekkige voorbereiding aan bod. Hieronder vijf belangrijke strategieën om de adoptie van Copilot succesvol te laten verlopen.

1. Grondige Training en Opleiding

Bied uitgebreide trainingssessies aan om medewerkers te helpen de applicatie effectief te gebruiken. Gebruik een mix van workshops, online tutorials en hands-on trainingen. Dit vermindert angst voor nieuwe technologie en zorgt ervoor dat iedereen de voordelen begrijpt en kan benutten.

2. Communiceer de Voordelen Duidelijk

Zorg ervoor dat alle medewerkers de voordelen van Microsoft 365 Copilot begrijpen. Deel succesverhalen en concrete voorbeelden van hoe de applicatie waarde toevoegt. Dit helpt om enthousiasme op te wekken en weerstand tegen verandering te verminderen.

3. Creëer een Ondersteuningsnetwerk

Richt een sterk ondersteuningssysteem op waar medewerkers terecht kunnen met vragen en problemen. Dit kan bestaan uit een helpdesk, promptpagina’s i.c.m. een FAQ-sectie en interne supergebruikers. Een goede ondersteuning voorkomt frustratie en helpt bij het snel oplossen van problemen.

4. Fasegewijze Implementatie

Implementeer Microsoft 365 Copilot in fasen in plaats van in één keer. Begin met een pilotprogramma in enkele afdelingen en los eventuele problemen op voordat je de applicatie organisatie breed uitrolt. Deze aanpak helpt om kinderziektes vroegtijdig aan te pakken en geeft de organisatie de tijd om zich aan te passen.

5. Verzamel en Verwerk Feedback

Moedig gebruikers aan om feedback te geven over hun ervaringen met Copilot. Gebruik deze feedback om verbeteringen aan te brengen en problemen snel op te lossen. Regelmatige feedbacksessies verminderen weerstand en zorgen ervoor dat de applicatie beter aansluit bij de behoeften van de gebruikers.

Adoptie en Copilot

Microsoft 365 Copilot kan leiden tot geautomatiseerde taken zoals het plannen van vergaderingen en beheren van e-mails, wat resulteert in verhoogde productiviteit en tijdsbesparing. Door actievoorstellen te doen op basis van gebruikersgegevens, helpt Copilot medewerkers efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen. Het biedt ook inzichten door data-analyse, waardoor trends en patronen zichtbaar worden.

Met de integratie van Microsoft Graph verbetert Copilot de samenwerking binnen teams, vooral in een tijd waarin remote werken steeds gebruikelijker wordt. Beveiliging en naleving van gegevens staan altijd voorop, ondersteund door analyses en feedbackmogelijkheden binnen de ontwikkelomgeving. Tot slot biedt Microsoft Copilot Studio bedrijven de mogelijkheid om aangepaste Copilots te maken en implementeren, waardoor repetitieve taken geautomatiseerd en complexe processen gestroomlijnd worden.

Door grondige training, duidelijke communicatie, een sterk ondersteuningsnetwerk, fasegewijze implementatie en voortdurende feedback, kunnen organisaties de voordelen van deze geavanceerde technologie volledig benutten en transformeren voor de toekomst van werk in de breedste zin!

Meer weten? Bel je accountmanager of vraag het Copilot!

02/07/2024|Wij zijn Socia|

Share op social media