(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Junkyardrace *8* 19 april 2019

Racen met Socia

Junkyardrace 8 op Circuitpark Zandvoort van 19 april 2019

Na de vorige race volledig te hebben uitgereden konden wij nu in de details treden om van die 3de positie een 1ste te maken! Een betere bandenstrategie, snellere rijderswissels en constante tijden. Met getrainde rijders en een groot strategisch en technisch team moest dit gaan goed komen.

Junkyardrace

De Junkyardrace is een professioneel georganiseerde ééndaagse endurance race waar gezelligheid en veiligheid voorop staan. De zes uur durende race wordt gereden met een auto met een maximale dagwaarde van €500. Gebaseerd op het Amerikaanse concept van de legendarisch “24 hours of Lemons” en nu dus ook in Nederland! Voor meer informatie over de Junkyardrace of volgend jaar ook meedoen? Zie www.junkyardrace.nl

Het nieuwe thema Toys for Boys

Ieder jaar brengt ook een nieuw thema met zich mee. Dit jaar was het Toys for Boys. Wij zijn daarom met de auto’s voor het “leger” thema gegaan waarbij de Fiat geïnspireerd is door moderne camouflage en een tank en de Alfa kreeg de looks van een jaren 40 gevechtsvliegtuig.

Daarnaast hebben we de auto’s ook een officiële naam gegeven gebaseerd op de Pin Up’s op oude gevechtsvliegtuigen. Onze Alfa heet Lady Busso benoemd naar de fameuze V6 motor ontworpen door Giuseppe Busso en de Fiat heeft de prachtige naam Turbo Stella door haar turbo motor.

De aanloop naar de Junkyardrace

Het testen voor de vorige editie bleek enorm waardevol dus voor Junkyardrace 8 hebben wij weer een testdag op het circuit gehouden (zie de video hieronder). De Fiat bleek na enkele uren toch wat koelproblemen te hebben wat wij nu gelukkig konden verhelpen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De Junkyardrace op 19 april 2019

We gingen voor de winst in onze divisie. Al vrij snel liepen beide auto’s aan kop van het veld ondanks we een bandenbesparende strategie aanhielden. Dit kostte ons ronde tijd, maar hoopte hiermee uiteindelijk met één of geen bandenwissel de finish te behalen. Met de laatste Junkyardrace liepen we hier enorm veel tijd door mis met wel 3 wissels per auto. Dit bleek uiteindelijk een zeer goede keuze en hierdoor hebben wij bij de Alfa eenmaal moeten wisselen en de Fiat heeft het zelfs op één set uitgereden.

Was dit ook genoeg om te winnen? Jazeker! De Fiat kreeg helaas met 4 uur in de race een lekkende accu wat we niet direct konden lokaliseren en hierdoor teveel tijd in de pit moest doorbrengen. Al met al toch nog een mooi gevecht geleverd met de heren van No Limit Racing voor plaats 3, maar het was net niet genoeg. Toch behaalde we nog een 4de plek in onze divisie! De Alfa heeft zich daarentegen zeer goed gehouden. Geen technische problemen, 1 bandenwissel en zeer nette rondetijden wat ons een 1ste plaats opleverde in de divisie!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Ook racen?

Heb je vragen, wil je ook mee doen of langskomen als we van start gaan? Laat het ons weten!

Lees hier meer over Junkyardrace 9!

25/04/2019|Wij zijn Socia|

Share op social media