(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Managed Werkplek bij Ellermeyer

Ellermeyer blij met managed werkplekken én het goede advies van Socia

Lokale presence belangrijk pluspunt bij keuze

Ellermeyer is een Amsterdams bedrijf dat is gespecialiseerd in verandering, inrichting en aanpassingen aan personenauto’s en bedrijfswagens. Zo’n zeventig jaar geleden, net na de tweede wereldoorlog werd het als beklederij opgericht door de vader van de huidige algemeen directeur. Kleinzoon Marcel is werkzaam als commercieel directeur: een echt familiebedrijf dus.

Ellermeyer stapte een goed jaar geleden over op Socia. Alle IT stond in-house: fileserver, Exchange en werkplekken op Windows. Met de switch naar Socia is er eigenlijk alleen nog wat legacy in de vorm van een server met Baan IV, een ERP-systeem.

Lokale presence

De keuze voor Socia was niet geheel toevallig. Ellermeyer is namelijk gevestigd op een steenworp afstand van het kantoor van Socia. De lokale presence is een belangrijk pluspunt, vindt Marcel Ellermeyer. “Het is natuurlijk een groot voordeel als je IT-beheerder niet eerst een paar uur in de auto zit voordat ze je kunnen helpen en we gingen dan ook op zoek naar een IT-leverancier in Amsterdam. Dat Socia op het zelfde bedrijventerrein zit als Ellermeyer is heel handig. Want als er iets aan de hand is met onze systemen en ze kunnen het op afstand niet fixen, dan zijn ze natuurlijk in no-time bij ons over de vloer.”

Goedkoper

Socia kwam langs en inventariseerde de situatie, vervolgt Marcel. Dat is onderdeel van de service, waarbij een rapportage wordt gemaakt van de werkplekken en de systemen worden gecontroleerd door een Socia specialist. “Onze hardware was verouderd en de ondersteuning was vervallen of zou bijna vervallen. Daarbij liepen we tegen wat problemen op die volgens mij best voorkomen hadden kunnen worden. En we hadden bij onze vorige leverancier kunnen blijven en alles upgraden, maar ik heb ook nog wat om me heen gekeken en het kon best wat goedkoper, vond ik. En dat bleek te kloppen, want toen Socia bij ons was geweest, kwamen ze met een aanbod dat zo’n dertig procent goedkoper was ten opzichte van andere offertes. En dat scheelt natuurlijk wel heel flink.”

“Socia adviseerde ons tegen de stroom in om niet te kiezen voor Microsoft OneDrive, maar voor Nomadesk”

Blij met advies

Niet alleen de prijs was doorslaggevend, ook over het advies dat Socia gaf is Ellermeijer erg te spreken. “Een voorbeeld is dat Socia ons adviseerde om niet te werken met Microsoft OneDrive, maar in plaats daarvan te kiezen voor Nomadesk. Dat kun je qua werking wel een beetje vergelijken met Dropbox en biedt veel mooie features, zoals encryptie on the fly en offline werken; we zijn er erg tevreden mee. We hebben Office 365 Business en een gemiddelde IT leverancier zou vermoedelijk kiezen voor de combinatie met OneDrive. Dat ligt ook voor de hand en zal uiteraard altijd door Microsoft worden aanbevolen. Dat Socia dit niet doet en ons tegen de stroom in adviseert om Nomadesk te gebruiken, dat vind ik klasse.”

“De lokale presence van Socia is voor ons een belangrijk pluspunt”

Ad hoc

Ellermeyer neemt in totaal een tiental werkplekken af bij Socia. Dit zijn wel managed werkplekken, maar zonder werkplekbeheer (waarbij de systemen pro-actief gemonitord worden). “Dat vonden we nog niet nodig, vooralsnog. Natuurlijk is het belangrijk dat alles goed werkt en dat alle systemen ook blijven werken. Maar het is ook weer niet zo dat de wereld vergaat als een werkplek even zou uitvallen. Tot nu toe is dat ook nog vrijwel niet gebeurd trouwens, maar in die gevallen dat er iets niet goed werkt, dan lukt het mij vaak wel om eruit te komen. Ik ben zelf namelijk ook best handig. En als ik er niet zelf uitkom, dan roepen we de hulp in van de Socia helpdesk. Ad hoc. En kunnen ze het op afstand niet oplossen, dan staan ze zo bij ons op de stoep.”

Marcel Ellermeijer is kortom erg te spreken over hoe de IT nu is ingericht. “We zijn enorm tevreden over de samenwerking. En de kans is groot dat we ook alle andere diensten bij Socia zullen gaan onderbrengen.”

11/07/2017|Onze klanten, Werkplek|

Share op social media