(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Sportiviteit om gezonder samen te werken

Volgens Angelo Kotadiny, inkoper en administratief medewerker bij Socia, zijn er grote overeenkomsten tussen sporten en werken. Inmiddels heeft hij meerdere collega’s ervan bewust gemaakt hoe belangrijk het is om dagelijks gezond bezig te zijn. Ter inspiratie hebben wij het verhaal van Angelo maar eens opgeschreven…

Hij is een energieke collega

Angelo is 42 jaar, heeft twee kinderen en werkt al 13 jaar voor Socia. Hij sport meer dan de gemiddelde mens. “Sporten gaat bij mij om fitness, yoga, joggen en binnenkort ook zwemmen. Daarnaast ben ik een bewuste eter, let ik dus goed op mijn voeding, en ben ik positief ingesteld, nieuwsgierig en altijd geïnteresseerd in mensen”, vertelt hij. Ook dat hij recent zijn motorrijbewijs behaald heeft. Dagelijks uit z’n comfortzone gaan noemt hij het en zo is het ook vaak gesteld met zijn dagelijkse werkzaamheden.

“Je gezond verstand gebruiken en bewust bezig zijn”

Dat is de uitspraak van Angelo, die de overeenkomst tussen sporten en werken duidelijk maakt. Als inkoper ziet hij zichzelf als een station die controleert of alle producten op tijd geleverd kunnen worden, maar ook om te onderzoeken of de juiste distributeur gekozen is. Bijvoorbeeld om de beste prijs of snelste levering voor de klant te krijgen. Bewust bezig zijn betekent dat hij dagelijks controleert wat wel of niet klopt. Er kunnen immers altijd fouten optreden tijdens bestelprocessen. Gelukkig worden de bestelprocessen tussen leveranciers en Socia steeds beter geautomatiseerd, maar bepaalt het gezonde verstand nog steeds of er uitzonderingen noodzakelijk zijn.

“Samen lachen gaat beter als je fit bent”

Een ander deel van zijn werkzaamheden heeft te maken met administratief klantcontact namens de debiteurenadministratie. “Belangrijk vind ik het om altijd met een lach een goed gesprek te voeren, correct te blijven en optimaal gebruik te maken van je eigen stem, dus ook als er ergens een betalingsachterstand is. Lachen helpt op het moment dat klanten je niet kunnen zien en is vaak de sleutel tot succes om iets voor elkaar te krijgen. Dat lachen gaat beter als je zelf ook fit en gezond bent. Met een lach op mijn gezicht zie ik dat steeds meer collega’s, tussen de werkzaamheden door, zich even opdrukken, een minuutje gaan planken of wat ‘kniezitjes’ tegen een kast aan doen. Voorheen deed ik dat bijna altijd alleen en nu doet er soms een collega met mij mee.”

Ergonomisch samen werken

Administratieve werkzaamheden zijn vaak zittend. “Ik zou klanten van ons willen inspireren om vaker na te denken over bureaus die je omhoog en omlaag kunt bewegen. Zelf werk ik aan een bureau, met daarop een ergonomisch verstelbare desk verhoger en werk ik gemiddeld zo’n 70% van mijn tijd staand. Daarnaast kan ook mijn monitor en toetsenbord ergonomisch worden aangepast. Je hoeft niet zover te gaan als ik; ook eten doe ik vaak staand, omdat je maag dan volledig benut wordt.”

Sportiviteit zorgt voor minder ziekteverzuim

Gezond kunnen samenwerken met klanten en collega’s betekent dat steeds meer werknemers van Socia wekelijks te vinden zijn in de kleine sportschool op het werk. Zij kunnen daar gebruik van maken als het werk het toelaat, of gewoon na kantooruren. Ook yoga en zelfs bezoeken van een fysiotherapeut behoren tot de secundaire arbeidsvoorwaarden van Socia. “Als je op tijd iets signaleert en corrigeert, dan voorkomt dat ziekteverzuim, maar bovendien zijn we daardoor een nogal levendig bedrijf”, sluit Angelo af.

Meer energie in jouw ICT?

Gewoon bewust hier even klikken en dan benaderen we jou met passie en energie.

02/11/2021|Wij zijn Socia|

Share op social media