(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Vijf IT-uitdagingen waar (bijna) elk bedrijf mee te maken heeft

Hoe blijft jouw bedrijf vooroplopen in de eindeloze race van digitale innovatie, zonder de grip op veiligheid en productiviteit te verliezen? Deze vraag is relevanter dan ooit, nu technologische ontwikkelingen en cyberdreigingen zich in een duizelingwekkend tempo voortbewegen. Hieronder verkennen we vijf cruciale IT-uitdagingen waar vrijwel elk bedrijf mee te maken krijgt, en onthullen hoe de Managed Services van Socia een sleutelrol spelen in het bieden van oplossingen die niet alleen actueel zijn, maar ook toekomstbestendig.

1. Beveiligingsrisico’s door onvoldoende antivirusbescherming

Veel bedrijven kampen met beveiligingslekken door ontoereikende antivirusbescherming, vaak omdat ze vertrouwen op basisoplossingen die niet opgewassen zijn tegen hedendaagse cyberdreigingen. Anderen stapelen juist verschillende antivirusprogramma’s, wat onbedoeld conflicten en beveiligingsrisico’s kan veroorzaken. Dit benadrukt het belang van een geïntegreerde, compatibele beveiligingsstrategie die zowel effectief als efficiënt is, zonder de interne veiligheid in gevaar te brengen.

Socia’s Managed Antivirus, gebaseerd op Bitdefender, biedt geavanceerde antivirus- en antimalwarebeveiliging die continu wordt bijgewerkt om de nieuwste bedreigingen te bestrijden, waarbij de beveiliging per gebruiker, mailbox of device wordt aangepast.

2. Complexe cyberaanvallen niet kunnen detecteren, te laat reageren

Bedrijven hebben moeite met het detecteren van en reageren op complexe cyberaanvallen, wat hun systemen kwetsbaar maakt voor aanvallen zoals ransomware. Dat komt omdat cybercriminelen steeds slimmer worden en tegenwoordig zelfs deepfake video’s gebruiken om geld over te laten maken.

Met Managed EDR (Endpoint Detection and Response), aangedreven door AI-technologie van SentinelOne, bieden we de overtreffende trap voor het (slechts) hebben van een antivirusprogramma. Met een de oplossingen van Socured, waaronder Offensive Security Services, kunnen we ook de veiligheid van jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

3. De uitdaging van patchbeheer

Het bijhouden van de nieuwste patches en updates voor software kan een tijdrovende taak zijn, vooral voor bedrijven zonder een gespecialiseerd IT-team. Het behouden van een team met voldoende kennis is complex, omdat goed geschoolde IT-medewerkers schaars zijn.

Socia’s Managed Patch service zorgt voor het beheer van patches voor Microsoft-producten en veel third-party toepassingen, waarbij de veiligheid en functionaliteit van systemen worden gewaarborgd zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

4. Bescherming tegen e-mailbedreigingen

E-mailverkeer is een voornaam doelwit voor cyberaanvallen, waaronder spam, phishing, en malware, wat de beveiliging van bedrijfsgegevens in gevaar brengt. Zo werd er eind 2023 zo’n 230.000 euro buitgemaakt via phishing bij adverteerders op Markplaats.

De Managed Email Protection van Socia biedt een extra laag van AI-gestuurde e-mailbescherming die niet alleen bedreigingen filtert maar ook zorgt voor encrypted archiveringsmogelijkheden, waardoor de communicatie veilig en conform blijft.

5. Data verlies en back-up management

Bedrijven worstelen met het beheren van hun data back-ups, wat risico’s met zich meebrengt voor data verlies of beschadiging. Hoe vaak en waar sla je jouw gegevens op?

Socia biedt twee soorten Managed Back-up services: een voor lokale documenten op apparaten en een andere voor Microsoft 365 data. Beide oplossingen zorgen voor automatische back-ups, waarbij bedrijfsgegevens veilig en toegankelijk blijven.

Samengevat

Onze Managed Services, zoals Socia Managed Antivirus, Socia Managed Email Back-Up en Socia Managed Patch zijn ontworpen om je te helpen focussen op je kernactiviteiten terwijl je geniet van veilige werkplekken en een prettige en efficiënte samenwerking.

Wil je meer weten over onze uitgebreide reeks Managed Services?

Neem vandaag nog contact met ons op en we vertellen je graag op welke manier we jouw bedrijf nog beter kunnen ondersteunen. Of bekijk het totaaloverzicht van alle diensten die we voor werkplekken leveren op deze pagina.

15/02/2024|Wij zijn Socia|

Share op social media