(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Wifi waanzin! Maar vooral ook wat realiteitsbesef…

Huilende kinderen op het vakantieadres, de wereld is niet meer toegankelijk. Geen idee wat er te doen valt, want ook Google werkt niet om de omgeving te onderzoeken. Netflix op de smartphone is ook geen optie en gamen lukt ook al niet. De wanhoop nabij. Geschreeuw: “Ik wil naar huis!” De wifi-verbinding is uitgevallen of is er helemaal niet. Paniek in de tent. Ook bij je dagelijkse werkzaamheden kan het je overkomen.

Wifi waanzin op het werk

Zenuwachtig lopen collega’s naar het raam in de hoop op een verdwaalde wifi signaalbalk. “We kunnen geen lunch online bestellen en zullen verhongeren”, wordt er geroepen. Papier komt tot leven als een dinosaurus uit het verleden. Printers draaien overuren en overal liggen stapels documenten. “Tjonge wat duurt dat zoeken naar de juiste informatie lang, moet ik echt alles doorlezen?!” Helaas, een search functie bestaat niet op papier.

Er zijn ook werknemers die staren naar hun schermen alsof ze getuige zijn van een kosmische ramp. In plaats van te werken, beginnen ze de meest absurde theorieën te bedenken over de oorzaak van het wifi-verlies. Wie zou erachter kunnen zitten?  Dat is nog het enige wat er te doen valt, werken is immers onmogelijk geworden.

Oké, het klinkt als waanzin, maar feit is dat er frustratie, ongemak en risico’s ontstaan als de wifi-verbinding uitvalt. Dat komt omdat het iets is geworden wat er moet zijn als water uit de kraan.

Naar de zakelijke realiteit

In de bedrijfswereld vertrouwen we tegenwoordig sterk op een betrouwbare wifi-verbinding. En dat is terecht. Want zonder verbinding, geen communicatie. Dat betekent dat je bijvoorbeeld te laat kunt zijn om te reageren op een verzoek van een klant. De productiviteit neemt af, besluiten worden te laat genomen en de klantenservice scoort mogelijk ook tijdelijk een onvoldoende. Het uitvallen van het draadloze netwerk kan ook tijdelijk de beschermingsmechanismen, zoals firewalls en beveiligingsupdates, verstoren. Dit kan mogelijk kwetsbaarheden creëren en het risico op inbreuken, gegevensdiefstal of cyberaanvallen vergroten.

Wanhoop of waanzin voorkomen?

Voor iedereen die problemen ervaart met de wifi-verbinding hebben we een waanzinnig goede survey. De Wifi Site Survey is een grondige inventarisatie van performance en stabiliteit van het netwerk. De belangrijkste factoren zijn het aantal actieve gebruikers in combinatie met de juiste apparatuur en het in kaart brengen van eventuele storingsbronnen.