(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

De mythe van ‘nieuw’: er bestaan ook andere keuzes…

Elke dag worden we op het gebied van technologie voortdurend gebombardeerd met de nieuwste en meest geavanceerde gadgets, apparaten en software. Als mens willen we graag ‘het allernieuwste’, aan anderen kunnen tonen. Maar er zijn ook andere keuzes te maken.

Langer gebruik als duurzame keuze

Als de levensduur van een apparaat, zoals een laptop of smartphone, volgens de specificaties bijvoorbeeld vijf jaar is, dan is het goed om er eens bij stil te staan dat een contract van twee jaar best verlengd kan worden. Ook nieuwe medewerkers hoeven niet perse een nieuwe laptop of smartphone te krijgen (de apparatuur die nog redelijk nieuw is kan namelijk worden hergebruikt van degene die het bedrijf mogelijk verlaten heeft). Alle apparaten die vrijkomen voor hergebruik, maken we volledig schoon en installeren we opnieuw met de applicaties die voor de desbetreffende gebruiker nodig zijn. Dat doen we met een gecertificeerde datawipe en tagremoval. Lees er hier alles over.

Als je toch besluit om voor nieuw te kiezen dat is het een duurzame gedachte dat hetgeen je gebruikt hebt bij een ander bedrijf kan worden ingezet. Daarom kiezen we er bij Socia bewust voor om oude hardware op te kopen en te recyclen.

 De keuze om geld in je zak te houden

Circa 5 tot 10 % van de omzet gaat bij mkb-bedrijven op aan IT investeringen. Deze kosten betreffen niet alleen de apparatuur, maar ook de softwarelicenties en infrastructuur die nodig zijn. Door recycling maak je ook een bewuste keuze om geld in je zak te houden: je krijgt immers geld van ons terug waardoor je nog eenvoudiger de keuze voor een nieuwe of meer duurzame investering kunt maken.

Betrouwbaarheid en veiligheid voorop

Welke keuze je ook maakt, het belangrijkste is dat de investering die je doet altijd veilig, betrouwbaar en stabiel is. Dat doe je door ervoor te zorgen dat alle middelen voorzien zijn van de laatste software updates. Gelukkig hoef je deze ‘APK’ van je IT middelen niet zelf te doen. We bieden Managed Services aan waarbij we gebruik maken van HP Pro Active Insights. Binnen deze serviceverlening gebruiken we intelligente software die bijvoorbeeld kan voorspellen wanneer een batterij of harde schijf het zal gaan begeven. Op die manier wordt de beschikbaarheid van zowel nieuwe als bestaande apparatuur geoptimaliseerd en onder controle gehouden.

Kunnen we jou ook helpen met meerdere alternatieven?

Iets bestaands kan als nieuw gaan aanvoelen als het voorzien wordt van een nieuwe softwareversie. Wel moet je er zeker van zijn dat er volledige ondersteuning aanwezig is van de leverancier waarbij de IT middelen worden afgenomen. Deze EOL data (End of Live) zijn bij ons bekend.

Neem vrijblijvend contact met ons op als je op zoek wilt gaan naar meerdere alternatieven of wilt weten wat jouw huidige IT investeringen voor waarde vertegenwoordigen.

16/05/2023|Wij zijn Socia|

Share op social media