(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

In gesprek over ‘mens en materiaal’ met superbiker Ricardo Brink

In menselijke betrokkenheid zit het echte onderscheid. Iets voor een ander betekenen, teamspirit, sportiviteit en samen succes behalen horen daar wat ons betreft bij. Dat is onder ander te lezen in deze blog; we maakten met trots kenbaar dat het RR Socia Racing Team onderdeel is van Team NL. Dit is het vervolg. We hielden een kort gesprek met superbiker Ricardo Brink. Hij legt uit wat de investering van Socia in de motorsport voor hem persoonlijk betekent.

Drie duidelijke uitspraken van Ricardo

Ricardo heeft het tijdens ons gesprek vooral over focus, persoonlijke veiligheid en de waarde van een goed team. Dat komt tot uiting in deze drie duidelijke uitspraken:

“Het enige wat ik wil is racen, ik kom niet om geblesseerd te raken.” (Focus)

“Een superbiker heeft tientallen keren meer kans op letsel dan een F1-coureur; we hebben immers geen kooiconstructie om ons heen (Veiligheid)

“Alleen met een sterk team maak ik kans om bij de eerste tien te eindigen.” (Team)

Vertrouwen in mensen en materiaal

Ricardo benadrukt met zijn uitspraken dat het allerbelangrijkste voor hem is dat hij zowel op materiaal als mensen kan vertrouwen. Zijn succes is bijvoorbeeld voor een groot gedeelte afhankelijk van de kwaliteit die door het serviceteam geleverd wordt. Zonder vertrouwen in mensen en materiaal is succes niet mogelijk. Het was eerder zelfs een reden voor hem om over te stappen naar het RR Socia Racing Team. Het juiste gevoel ontbrak en het leverde hem zelfs een blessure op.

Bij het RR Socia Racing Team ervaart hij dat alles klopt. “De teammanager Nelson Rolfes is zelf ook jarenlang actief geweest als racer en begrijpt daardoor precies wat we nodig hebben. Met als resultaat dat mijn andere teamgenoten en ik ons volledig kunnen focussen op de race, want alles met de organisatie is perfect geregeld”, vertelt hij. Tot slot benadrukt Ricardo dat racen voor hem onmogelijk is zonder sponsoren zoals Socia. Daarvoor is de motorsport simpelweg te kostbaar voor de meeste individuen.

Ricardo’s ambitie

Op zijn 8e begon Ricardo al in de motorsport en hij is nu 24 jaar. Mede door zijn 16 jaar ervaring ging het vorig jaar goed met het RR Socia Racing Team in Nederland. Ricardo Brink finishte als tweede in het Dutch Superbike kampioenschap. Dat smaakt naar meer. Begin mei doet her RR Socia Racing Team mee met de Duitse kampioenschappen. “Zie dat maar als een Europees kampioenschap, want er doen maar liefst 14 nationaliteiten mee. “Mijn ambitie is om minimaal in de top tien te beëindigen”, sluit Ricardo af.

Succes Ricardo! Wij zijn erbij om je over de finish te zien gaan.

11/04/2022|Wij zijn Socia|

Share op social media