(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Mix & Match: kies de IT diensten die bij jou passen!

Met welke IT dienstverlening zou jouw bedrijf geholpen zijn? Stel dat je dat aan vijf verschillende ondernemers zou vragen dan krijg je waarschijnlijk ook vijf verschillende antwoorden. Ieder bedrijf is immers anders en kent z’n eigen volwassenheidsfase. Daarom vinden we vooral dat klanten IT dienstverlening moeten kunnen mixen en matchen. Zie het maar als een menukaart waar je naar smaak een keuze maakt. Wat valt er zoal te kiezen?

Een goed advies

Ook in een restaurant heb je weleens hulp nodig bij je keuze: advies nodig. Wat kun je ons aanbevelen? We houden van weloverwogen keuzes (zonder iets op te dringen) maar vooral ook van meerdere smaken. Op elk gewenst moment kunnen klanten bij ons komen. Bijvoorbeeld om te bepalen of de kosten bij de huidige infrastructuur nog wel kloppend zijn of om simpelweg eens een vergelijk te maken. IT dienstverlening kan soms ook te comfortabel of te complex geworden zijn. Vereenvoudiging brengt dan de rust die je nodig had.

Serverbeheer

Er bestaan veel mkb-bedrijven die een hybride IT-omgeving hebben: ze werken zowel in de cloud als met on premise servers, die zich op kantoor of in een serverrack in een datacenter bevinden. Het beheer ervan kost veel tijd en energie. Het kan bijvoorbeeld gaan om legacy applicaties, die belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering, maar bij voorkeur niet getransformeerd worden naar de cloud.

Serverbeheer wil zeggen dat wij voor actuele updates en patches zorgen. Zodat alle applicaties veilig blijven werken en je er zelf niet meer naar om hoeft te kijken. Een voorbeeld uit de praktijk is een IT manager die zich liever niet meer wil bezighouden met de lokale server waar het boekhoudprogramma (Exact) op draait. Maar ook al het gedoe uit handen nemen van het onderhouden van VMware-omgevingen (multi-cloudservices) valt onder serverbeheer.

Werkplekbeheer

Veel IT dienstverleners bieden werkplekbeheer aan, maar dat klinkt vooral als ‘het onderhouden van techniek’. Natuurlijk doen we dat ook, maar wat wij vooral belangrijk vinden is dat de werknemers tevreden zijn: het sociale aspect ervan. In de vorigeblog spraken we bijvoorbeeld over Zero touch-implementaties. Het levert blije gezichten op. Ook dat is een onderdeel van werkplekbeheer. Evenals ervoor zorgen dat gebruikers op een eenvoudige manier hun werkplekproducten in een veilig afgeschermde portal kunnen bestellen. Werkplekplezier kun je dit beheer ook noemen. Lees er hier alles over.

Infrastructuur

Geen enkele werkplek of server werkt zonder professionele infrastructuur. Belangrijk is dat processen en applicaties in elke denkbare IT-omgeving veilig, stabiel en continu draaien. Binnen deze dienstverlening is er symbolisch sprake van een voor-, hoofd- en nagerecht: we ontwerpen, bouwen en onderhouden ook jouw infrastructuur.

Logistieke diensten

Logistiek betekent letterlijk dat we werk uit handen nemen. Bijvoorbeeld het volledig regelen van de levering van hardware en toebehoren naar medewerkers op thuiswerkplekken, inclusief in en uitpakken. Of we helpen je met de verhuizing naar je nieuwe pand. Maar ook hier kan het gaat om mensen, zoals het vinden, plaatsen en instrueren van jouw nieuwe ICT-collega. Logistieke diensten hebben met de werkwoorden, adviseren, regelen, opslaan, brengen, installeren, beheren, bewaken en onderhouden te maken. Menselijke activiteiten dus.

Wat kunnen we voor jou betekenen: what do you need?

Neem voor vragen over jouw behoefte aan IT dienstverlening contact met ons op.

06/04/2023|Wij zijn Socia|

Share op social media