(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

On- en Offboarding met Socia IT

Bij Socia begrijpen we dat het onboarden en offboarden van medewerkers veel meer is dan het simpelweg regelen van hardware en licenties. Het gaat om het welzijn van mensen en hun ervaringen binnen jouw organisatie. Hieronder leggen wij kort uit hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen.

Bestelportalen voor de hardware
Nieuwe medewerkers krijgen de mogelijkheid om zelf hardware te bestellen via een portaal vanuit een gestandaardiseerd assortiment. Dit verhoogt het gemak en de snelheid van de on-boarding.

Lees meer over onze aanpak in de casestudy van Tony Chocolonely

Integratie met HR-systemen
Door een koppeling met het HR-pakket weten we automatisch wanneer er een nieuwe medewerker begint of iemand uit dienst treedt. Dit zorgt voor een naadloze en efficiënte overgang zonder handmatige tussenkomst.

Geautomatiseerde gebruikersovereenkomsten
Onze tool verifieert of de nieuwe medewerker de gebruikersovereenkomst van jouw bedrijf heeft gelezen en geaccordeerd. Dit zorgt voor duidelijkheid voor zowel werkgever als werknemer.

Geen administratieve rompslomp
Wij consolideren alle bestellingen van nieuwe medewerkers op een maandfactuur, zodat de administratie niet wordt belast met losse facturen.

Autopilot
Met Microsoft Autopilot automatiseren we het proces van het instellen en pre-configureren van nieuwe apparaten. Zodra een eindgebruiker zich aanmeldt, is het apparaat klaar voor gebruik, volledig ingesteld volgens de bedrijfsstandaarden en beveiligingsvereisten. Daarnaast regelen we de CMBD-registratie, een database voor IT Service Management die alle relevante informatie over hard- en software bijhoudt.

Duurzame Off-boarding: Efficiënt en Milieubewust
Veel afgedankte laptops en andere werkmiddelen kunnen nog prima opnieuw gebruikt worden. We stellen criteria op om te bepalen wanneer apparatuur opnieuw inzetbaar is, afhankelijk van afschrijvingstermijnen, beschadigingen en veiligheidsoverwegingen.

Wipen van Apparaten
Apparaten die afgedankt zijn, worden door ons volledig gewist. Dit proces verwijdert alle gegevens van de harde schijf of SSD, inclusief besturingssystemen, programma’s, bestanden en persoonlijke gegevens. Voor apparatuur die opnieuw ingezet wordt voor nieuwe medewerkers, zorgen we weer voor de CMBD-registratie en koppelen we het tagnummer aan de nieuwe gebruiker.

Over on- en offboarden hoeft niemand meer stress te ervaren! Bij Socia IT nemen we al je zorgen uit handen, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is. Voor meer informatie over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met een vlekkeloos onboarden en offboarden, bezoek onze website.