(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Ben je ook klaar voor jouw groeiambities?

Een uitdagende vraag, maar wel een actuele. Het positieve nieuws is dat de Nederlandse economie nog steeds groeit. Als je jouw bedrijf wilt laten groeien, dan moet de omgeving waarin gewerkt wordt dat wel toelaten. De vraag die daar direct op volgt is wat je allemaal in je omgeving beschikbaar moet hebben om te groeien. Voor iedereen die klaar wil zijn om (verder) te groeien hebben we 5 groeivoorwaarden opgeschreven, maar ook de manier hoe we daarbij helpen…

Groeivoorwaarde 1: voldoende fijne en talentvolle medewerkers

Weet je wat het vaak is met groei? Doordat je extra collega’s erbij krijgt neemt ook de druk op de ICT afdeling toe. Met name op de mensen die eerstelijns support moeten verlenen. Het is een negatief bij-effect van groei. Als je onvoldoende talentvolle medewerkers beschikbaar hebt klik dan hier. Onze SoDeta collega’s zijn de talenten die je tijdelijk of langdurig kunt inzetten om groei te bereiken.

Groeivoorwaarde 2: een stabiele en snelle infrastructuur

Groei betekent ook dat je in staat moet zijn om meer klanten aan te kunnen. Dat kan uitdagend zijn bijvoorbeeld als je slecht bereikbaar bent. Teveel klanten hebben ten opzichte van het aantal medewerkers is op te lossen door meer te automatiseren. Wat kun jij bedenken om jouw klanten nog beter en sneller te bedienen? Een moderne IT infrastructuur helpt daarbij.

“Economie groeit in vierde kwartaal 2022 met 0,6 procent.”

Bron: CBS

Groeivoorwaarde 3: Veilig werkende processen en systemen

Bedrijven die groeien komen altijd op een punt dat het belangrijker wordt om onderlinge afspraken te maken. Van elkaar weten wat er met een klant is afgesproken is daar een voorbeeld van, maar ook het bepalen van gezamenlijke prioriteiten en de te volgen strategie. Hoe groter een bedrijf groeit, hoe groter ook de vraag wordt om informatie te centraliseren. Decentralisatie kan namelijk leiden tot onveilige situaties, zeker omdat werknemers steeds vaker werken in hybride omgevingen. Wie groeit moet ervoor zorgen dat interne processen en systemen geoptimaliseerd zijn om de groei op een veilige en efficiënte manier bij te kunnen benen.

Maar lukt dat ook?

Want de (digitale) groei van je bedrijf betekent meer alertheid en verantwoordelijkheid van alle betrokkenen. Hoeveel invloed heeft jouw groei op je procedures? Groeit het veiligheidsbewustzijn van je medewerkers met het bedrijf mee? Of maakt de groei jouw bedrijf juist extra kwetsbaar? Ook voor een veilig proces of systeem kun je bij ons terecht. Klik hier om samen veiligheid te laten slagen. Focus is daarbij het toverwoord.

Groeivoorwaarde 4: duidelijke communicatie en afspraken

Waar wordt bijvoorbeeld klantinformatie opgeslagen en op welke plekken is dat ongewenst? Hoe vaak vergaderen we met elkaar en doen we dat fysiek of online? Nemen we de online meeting op in Teams voor collega’s die niet konden deelnemen? Welke bedrijfsmiddelen mogen wel of niet gebruikt worden. Wie mag welke informatie inzien? Deze vragen en nog veel meer, over communicatie en afspraken, moet je ook kunnen beantwoorden als je groeit.

Groeivoorwaarde 5: financiën

Groeien betekent ook investeren in moderne tooling. Daarvoor is geld nodig. Een bank zijn we niet. Maar wat wel helpt is geld in je zak houden: kosten besparen. We schreven er al eerder over in deze blog. Je leest daar ook dat je kosten kunt besparen bij de aanschaf van moderne tooling: voor ons is jouw oude hardware namelijk in veel gevallen geld waard.

Ben je klaar om te groeien?

De mensen, middelen en processen hebben we beschikbaar om groei te bereiken. Als je samen wilt groeien, neem dan contact met ons op.

23/02/2023|Wij zijn Socia|

Share op social media