(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Wat heeft jouw bedrijf aan openbare gegevens die kunnen leiden tot cybercrime?

Cybercriminelen kunnen aanzienlijke waarde halen uit openbare informatie over je bedrijf die ze online kunnen vinden. Dit omvat gegevens zoals personeelsinformatie, technische specificaties van systemen, financiële rapporten of zelfs sociale media-updates van medewerkers. Gelukkig is er een manier om je te beschermen tegen potentiële dreigingen.

Verschillende manieren van misbruik

Cybercriminelen kunnen op verschillende manieren misbruik maken van openbare informatie over je bedrijf die ze online kunnen vinden. Twee voorbeelden:

  1. Met toegang tot personeelsinformatie, kunnen cybercriminelen gerichte phishing-aanvallen uitvoeren. Door zich voor te doen als collega’s of leidinggevenden, kunnen ze proberen vertrouwelijke informatie te verkrijgen, zoals inloggegevens of financiële gegevens.
  2. Technische specificaties van systemen kunnen gebruikt worden om zwakke punten en kwetsbaarheden te identificeren, waarmee criminelen proberen in te breken in het IT-infrastructuur van jouw bedrijf. Dit kan leiden tot datadiefstal, ransomware-aanvallen of zelfs systeemuitval.

De  EYESIGHT Public Discovery Scan biedt bescherming

Met deze gratis dienst helpen we organisaties om het risiconiveau te inventariseren waaraan ze zijn blootgesteld. Aan de hand van de domeinnaam van jouw bedrijf kunnen we mogelijke kwetsbaarheden analyseren die de basis kunnen zijn voor een massale of gerichte aanval. Deze kwetsbaarheden zijn toegankelijk voor iedereen, dus steeds slimmere robots van cybercriminelen volgen ze voortdurend.

Zaken die in een Eyesight boven tafel komen

Tijdens de scan verkrijgen we onder ander inzicht in het volgende:

  • Verlopen software-items op servers die gekoppeld zijn aan het domein.
  • E-mailadressen die in een database van gehackte gegevens voorkomen.
  • Onvolledigheden op de website of in formulieren.
  • Verlopen SSL-certificaten.
  • Openstaande poorten binnen de netwerkconfiguratie die van buitenaf te zien zijn.
  • Onvoldoende bescherming van e-maildomeinen.
  • Informatie over de provider en het datacenter waar data wordt opgeslagen.

Wat levert het je op?

Deze waardevolle scan helpt bij het vergroten van de bewustwording. Niet iedereen zal zich immers beseffen dat openbare gegevens kwetsbaarheden kunnen blootleggen. Daarnaast is onze ervaring dat elke scan specifiek te nemen maatregelen oplevert en tips om jezelf tegen nieuwe vormen van cybercriminaliteit te beschermen. Het levert vooral ook op dat er nagedacht wordt over datgene wat je maar beter niet openbaar kunt hebben. Natuurlijk kun je het ook zien als een uitstekend middel om proactief dataverlies, imagoschade, financiële gevolgen of zelfs stilstand te voorkomen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis EYESIGHT Public Discovery Scan. Wil je eerst aanvullende informatie? Vraag dan naar onze brochure OFFENSIVE SECURITY SERVICES of stuur een e-mail naar info@socured.nl.

18/09/2023|Wij zijn Socia|

Share op social media