(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Zero Touch-implementatie: uitpakken, inloggen en aan het werk!

Zo eenvoudig is het als nieuwe of bestaande medewerkers hun nieuwe laptop krijgen. Na het uitpakken en inloggen kunnen ze gelijk aan het werk. Ze hoeven niet meer langs de IT-servicebalie om hun applicaties te laten installeren. Dat levert niet alleen blije gezichten op bij deze collega’s, maar wordt ook zeer gewaardeerd door de medewerkers van de interne IT-afdeling is onze ervaring…

Hoe gaat de uitlevering van laptops vaak nog?

Stel dat je een bedrijf bent met 100 medewerkers en de hardware moet vervangen worden. Dan gaat het ongeveer zo: er komt na het doen van de bestelling een enorme pallet binnen. Dozen worden uitgepakt, er moet nagedacht worden over applicaties per gebruiker en het desbetreffende image (behorende bij het profiel van de medewerker) wordt op de hardware gezet. Vaak gebeurt dit met een USB-stick. Al met al is een IT afdeling soms meer dan een uur per werkplek bezig. Dit hele traject kost je zomaar twee tot tweeënhalve week voor die honderd werkplekken.

‘Zero touch’ voert tegenwoordig de boventoon

Maar het kan anders. Het enige wat een gebruiker tegenwoordig nog hoeft te doen is: uitpakken en inloggen met zijn of haar gebruikelijke inloggegevens. De laptop hebben wordt afgeleverd op de kantoor- of thuiswerkplek. Gelijk kunnen (door)werken is het resultaat. Verder hoeven IT medewerkers niets meer te doen aan het inrichten van de hardware.

Het letterlijk in één keer goed inrichten wordt namelijk door ons overgenomen. Dat doen we met een intelligente oplossing in de cloud: Microsoft Intune. Daarmee kunnen we op een veilige manier identiteiten, apps en apparaten beheren. Ook verpakkingsvrij aanleveren behoort tot de opties, zodat je ook niet met de dozen blijft zitten. En als er van een applicatie een nieuwe versie komt dan zetten we die er razendsnel op bij jouw collega’s die er gebruik van maken. Laat ons het beheer van de hardware maar doen.

De voordelen van een Zero Touch-implementatie

  • Het is efficiënt: laptops worden automatisch geconfigureerd en geïnstalleerd door ons zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken.
  • Kostenbesparing: je hoeft zelf geen extra IT personeel in te huren voor de uitrol, waar in het verleden wel vaak sprake van was. Doordat de uitrol geautomatiseerd is leidt dat ook tot minder fouten en herstelwerkzaamheden. Ook dat scheelt onnodige kosten.
  • Standaardisatie: er kunnen standaardinstellingen en configuraties toegepast worden op alle laptops die worden uitgerold. Dit zorgt voor consistentie in de IT-infrastructuur en vermindert ondersteuningsinspanningen.
  • Een hoge mate van veiligheid: met Zero Touch kan het bedrijf beveiligingsconfiguraties, zoals antivirussoftware en firewalls, uniform toepassen op alle uitgerolde laptops. Hierdoor wordt de beveiliging van de IT-infrastructuur nog beter gewaarborgd.
  • Schaalbaarheid: een Zero Touch-implementatie kan eenvoudig worden opgeschaald naarmate het bedrijf groeit en meer laptops moet uitrollen. De uitroltijd en kosten blijven laag, terwijl de efficiëntie hoog blijft.

Door al het gedoe rondom de uitrol van hardware uit handen te geven houden IT-afdelingen bovendien tijd over om zich nog meer met innovatieve projecten van de business bezig te houden.

Ook zin om iedereen altijd snel aan het werk te krijgen?

Wij wel, we organiseren en regisseren het graag voor je. Alles wat we beschreven hebben is onderdeel van onze Productservices, zoals in- en uitpakken, imagen, taggen, custom verpakken en verzenden, registratie en testen.

23/03/2023|Wij zijn Socia|

Share op social media