(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:583638,hjsv:5}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.data-privacy-src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'//static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');

Is ‘we zullen doorgaan’ ook altijd van toepassing op jouw bedrijf?

De continuïteit waarborgen van je bedrijf, altijd vooruit kunnen gaan… Dat heeft vooral te maken met ICT, want zonder technologie staat alles stil. Maar heeft elke medewerker wel altijd de juiste ICT-middelen voorhanden en op tijd? Onverwachte situaties kunnen zich immers altijd voordoen. En nee, we gaan het niet meer hebben over een pandemie. Wel over hoe we je kunnen helpen met het nemen van preventieve maatregelen om je up-and-running te houden.

Voorraadbeheer

Morgen begint er een nieuwe medewerker bij jouw bedrijf. Hij of zij moet direct kunnen werken. Dus is er ineens een nieuwe laptop, computer, tablet of smartphone nodig. Natuurlijk kun je van alles zelf op voorraad houden, maar voor veel klanten houden wij de kernvoorraad bij in onze magazijnen. Wat je gedurende een jaar denkt nodig te hebben hoef je immers niet op één moment af te nemen. Dat levert nog een extra voordeel op: de facturatie gebeurt na uitlevering, dus je hebt vooraf geen (grote) uitgaven, maar wel zekerheid.

Technische surveys

Bedrijfscontinuïteit heeft daarnaast te maken met digitale veiligheid. Daarom kunnen we via Socured ook jouw technische veiligheid onder de loep nemen. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een pentest. Daarbij wordt met technologische hulpmiddelen gekeken of we, net als hackers, openingen kunnen vinden en risico’s kunnen blootleggen. Want als een hacker toch kan binnendringen, dan kun je langdurig stil komen te liggen. Dat is waarom we je ook  helpen om iets te doen met de testresultaten. Een hogere mate van veiligheid realiseren, datgene waar het uiteindelijk om gaat.

Maar er is nog iets waardoor je kunt stilvallen: als je draadloze netwerk niet werkt! Het is je ongetwijfeld weleens overkomen. Om een goed beeld te krijgen van de kracht van je huidige netwerk en verbeterpunten voor de toekomst adviseren we om een Wifi Site Survey te laten doen.

Redundantie en back-up

Wedden op één paard is nooit verstandig. Daarom is het raadzaam om bepaalde voorzieningen dubbel uit te voeren. Dat doen we bijvoorbeeld met internetlijnen. Als er een uitvalt, dan blijf je toch in beweging. Ook het maken van een back-up, fysiek of in de cloud, is geen overbodige luxe. Wij begrijpen dat het lastig is om te bepalen waar de balans ligt tussen verbeterde continuïteit en daarbij (helaas) horende kosten. Daarover gaan wij graag met je in gesprek.

Moderne communicatiemiddelen

Je continuïteit waarborgen heeft ook te maken met efficiënt kunnen samenwerken. Dat je kunt werken waar je wilt en je collega’s altijd digitaal dichtbij je hebt. De afstand maakt immers tegenwoordig niets meer uit als je moderne communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld Teams, inzet.

Nog meer continuïteit

Alles wat nodig is om de continuïteit te waarborgen, dus niet alleen technologie maar ook bijvoorbeeld stoelen en bureaus, kun je ook door ons in een bestelportal laten plaatsen. Want als je geen goede ergonomische werkmiddelen hebt kan ook je continuïteit of productiviteit in gevaar komen (rugpijn is een belangrijke reden van verzuim). Van zo’n bestelportal weten we wel chocola van te maken. Stilvallen wordt ook beperkt door onze Zero Touch-implementaties: collega’s kunnen gelijk met hun laptops, tablets of smartphone aan de slag nadat ze zijn uitgepakt.

Wees gerust, we zullen doorgaan

Het waarborgen van continuïteit is geen loze belofte. Het is onze missie die we met passie nastreven om ook voor jou vooruitgang te realiseren.

21/06/2023|Wij zijn Socia|

Share op social media